Přidáno 4. 10. 2018
Medailonek kandidáta
Posledních 20 let pracuji v materiálových skladech jedné nadnárodní firmy. „Skladník z fabriky - co ten se tam cpe?“ napadne možná leckoho…

Netajím se tím, že kandiduji také proto, abych podpořil smysluplné využití naší kulturní památky – trinitářského kláštera. Pokud tento dlouhodobý úkol zvládneme, stane se právě zašovský klášter tím, co dodá naší obci punc jedinečnosti a
nezaměnitelnosti. Zastupitelstvo samozřejmě nemá na starosti pouze klášter, ale bude to jeden ze zásadních úkolů příštího období.

Tím, že se podařilo bezúplatně získat klášterního areál do vlastnictví obce, se ne zanedbatelně zvýšila finančně vyčíslitelná hodnota obecního majetku. Klášterní komplex je však především významným reprezentantem našeho historického a kulturního bohatství. Trinitářský červenomodrý kříž je součástí našeho obecního znaku. Věřím, že podobně se jakýmsi symbolem obce stane i samotný klášter.

Rozlehlý objekt „ústavu“ byl pro většinu z nás místem nepřístupným a poněkud ponurým. Změna bude radikální. Zašovský klášter se znovu stane prostorem kulturním, důstojným svou historií, ale současně i místem přívětivým a otevřeným, a to nejen pro návštěvníky, ale zvláště pro místní občany, pro jejich spolkové, společenské a kulturní aktivity.

Statut Zašovských novin zaručuje všem zastupitelům prostor, aby mohli svobodně referovat o dění v zastupitelstvu, toto právo však fakticky nikdo nevyužívá. Slib, že já to v případě zvolení dělat budu, zní doufám věrohodně.